Așteptări false de la dragoste în secolul 21

Filmele romantice. Toți ne-am uitat măcar la unul în viața noastră. Doi oameni care se îndrăgostesc, avem puțină dramă ca să condimentăm atmosfera, nişte lacrimi şi la final ei rămân împreună în ciuda tuturor greutăților! Incredibil! Nu te-ai fi aşteptat la aşa un deznodământ, nu?

Ce vreau să scot azi în evidență e că dragostea şi relațiile din filme sunt foarte diferite de cuplurile reale.

Iubirea e un sentiment altruist, egoismul apare când vrei persoana iubită doar pentru tine. Nici atunci nu se poate denumi aşa, totuşi. Există un echilibru, o armonie între aceste două elemente, altruism şi egoism. Mai degrabă sentimentul acesta de posesivitate care survine în urma hormonilor secretaţi, iar aici se pot aduce în discuție anticele “e prada mea” , “e teritoriul meu”. Oamenii s-au cizelat între timp, şi din fericire nu mai suntem atât de brutali când vorbim de relaţiile noastre interumane.

Aşadar, poate un om, o picătură de apă într-un ocean, să ofere altei picături toată întinderea asta de apă? Răspunsul e “nu”. Poate va încerca, şi posibil ca tu să crezi că a dat tot şi gata, ai primit oceanul, dar e doar o iluzie.

Personal, nu vreau pe nimeni care să îmi pună lumea la picioare. O pot cuceri şi singură.Avem nevoie de suflete care să iubească cu sentimente, nu cu materiale. Foamea noastră de afecțiune provine exact din faptul că foamea de obiecte e săturată. Nu cucereşti un om cu adevărat sub nicio formă dovedind că eşti bogat. În secolul nostru e aşa vag când auzi pe cineva declarându-ţi că te iubeşte.

Mulți adolescenți răspund la asta cu „Ce?”, „De ce pe mine?”, „Eşti sigur/ă?”, şi într-o notă mai amuzantă,„Poate vrei să îți reevaluezi opțiunile.”

„Te iubesc” e o afirmaţie tare ciudată. Variază de la om la om. Unii o rostesc şoptit, aproape imperceptibil. Alții tare, răspicat, să ştie toți cât te iubeşte omul acela. Mai sunt oameni care nici n-o zic, dar o demonstrează prin fiecare acțiune, atingere uşoară sau o privire lungă, intensă.

Aşa cum Harap-Alb a primit sfat de la tatăl său să se ferească de „omul Spân şi omul Roş”, fereşte-te şi tu de oamenii care nu comunică şi au tendința de a te face să te simți vinovat la cea mai mică dispută.

Înainte de a iubi altă persoană, trebuie să te iubești pe tine! Află aici cum!

Un alt aspect foarte important e acela că dacă persoana de care te-ai îndrăgostit are probleme de comportament şi poate chiar unele grave, nu TU trebuie să îl/o „repari”. Acțiunile pe care le faci în acest scop o să te epuizeze emoțional, iar la final poți chiar să auzi „Nu trebuia să faci atâtea, nu ți-am cerut-o niciodată.” iar omul tău „drag” nici măcar să nu se fi îmbunătățit.

Prețuieşte-te! Valorifică mereu moralele părinților tăi, ale prietenilor cărora le pasă şi nu coborî mai jos de standardele create de tine. Aşteptarea va merita mereu.

Acum, câteva sfaturi pe final de text, care, de asemenea, rezumă şi ce am vrut să îți transmit în aceste rânduri :- Nu ieşi la întâlniri şi nu îți construi relații cu premisa că veți fi împreună pe veci, vă veți căsători şi veți face 3 copii. Aşa doar vei accentua sentimentul eventual de dezamăgire şi tristețe când relația se va încheia. Eşti adolescent, ia-o uşor şi bucură-te de experiență!

Autor: Miruna Alexandra Panasianu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!