Experimentul Philadelphia – mit sau realitate?

Experimentul Philadelphia este mit sau realitate? 1943, Statele Unite ale Americii au participat la cel de-al Doilea Război Mondial de câțiva ani, iar vara acelui an a marcat o luptă sângeroasă între submarinele germane și forțele navale americane.


Bătălia Atlanticului (3 septembrie 1939 – 5 mai 1945) avea să fie cea mai lungă campanie militară continuă a războiului. Se va solda cu zeci de mii de vieți, atât din partea Forțelor Aliate, cât și din partea armatei germane.


La Șantierul Naval de la Philadelphia însă, avea loc un eveniment special, eveniment care este învăluit în mister și controverse până în zilele noastre.
Conform unei teorii, guvernul încerca să creeze o tehnologie care să facă vasele invizibile pentru radarele inamice, iar Philadelphia era locul unde teorile erau testate. Vaporul în cauză (USS Eldridge) era un distrugător de mii de tone și aproximativ 100 de metri lungime.


Ce presupunea acest experiment?


Folosindu-se de un câmp electromagnetic destul de puternic, energia generată de acesta ar fi trebuit să curbeze razele de lumină într-un mod în care nava nu ar fi fost vizibilă.
Experimentul ar fi fost efectuat în data de 22 iulie 1943 și se spune că toți pasagerii – oamenii de știință și echipajul – au dispărut chiar din fața oficialilor guvernamentali și militari. Un martor a afirmat că a auzit zgomotele generatoarelor, urmate apoi de o lumină albastră care părea să încapsuleze nava; apoi a dispărut.

Citește un alt articol marca Think-About, aici!


Există documente oficiale în care se relatează că distrugătorul a ajuns într-un alt șantier naval din altă parte a Statelor Unite, ca mai apoi să reapară în Philadelphia. Asta e însă doar o variantă a poveștii, alta susținând că oamenii de știință ar fi introdus teleportarea abia în luna octombrie a aceluiași an.


Se spune că la momentul în care nava s-a întors, unii dintre marinarii de la bord au fost contopiți de oțel. Această relatare adaugă nota de groază a poveștii.


Aproape 40 de ani mai târziu, în anii ʼ80, a avut loc lansarea filmului „The Philadelphia Experiment”, pentru care Al Bielek a însemnat amintirea adevăratului experiment.
El spunea că a văzut nava în momentul teleportării și că a călătorit în viitor, undeva pe la mijlocul secolului al XXI-lea; Bielek susține că era la bordul navei în momentul dispariției acesteia și că se afla în corpul altui bărbat. S-a decis (alături de fratele bărbatului) să sară de pe navă, însă, în locul unei mase de apă, ar fi plutit în derivă pe nori până au leșinat. Când s-au trezit, erau într-un spital, pe toată suprafața corpului aveau arsuri lăsate de radiații. Însă ce i-a uimit era că li s-a spus că anul curent era 2137.


Adevărul probabil nu va fi aflat niciodată, cel puțin nu din partea autorităților americane.
Dar dacă vreți să să aprofundați controversele ce se află în jurul acestui subiect, vă recomand videoclipul conceput de oamenii de la The Infographics Show – Did the US Navy Actually Teleport a Ship?, iar dacă vreți să aflați această enigmă din punct de vedere științific, încercați videoclipul despre Experimentul Philadelphia al fizicianului Cristian Presură.


Autor: Ilie Miruna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!