Damian Marley

Bob Marley și Damian Marley – două personașități care mi-au schimbat perspectivele

De cele mai multe ori muzica pe care o ascultăm ne reprezintă și scoate în evidență stările de spirit. Prin umare, ceea ce urmează să vă prezint sunt două personalități, Bob Marley și Damian Marleycare m-au ajutat în evoluția mea, în ceea ce privește modul în care gândesc sau si perspectivele.

1. BOB MARLEY

Acesta este unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți din toate timpurile. Câteva lucruri care îl vor scoate mereu în evidență sunt toate citatele sale din melodiile care dăinuie și în zilele noastre: „Nu judeca, înainte să te judeci pe tine. Nu judeca, dacă nu eşti pregătit să fii judecat.Drumul vieţii este plin de obstacole şi te poţi împiedica şi tu. În timp ce vorbeşti despre mine, altcineva te judecă pe tine”; „Viaţa este un drum plin de semne. Aşa că atunci când mergi pe el, nu-ţi complica mintea. Treci pe lângă ură, răutate şi gelozie. Nu îţi îngropa gândurile, ci transformă-ţi viziunea în realitate. Trezeşte-te şi trăieşte!” sau „Vântul care ia uneori ceea ce iubim este şi cel care ne aduce ceva ce trebuie să învăţăm să iubim.

ASTFEL CĂ NU TREBUIE SĂ PLÂNGEM PENTRU CEVA CE NE-A FOST LUAT, CI TREBUIE SĂ IUBIM CEEA CE NE-A FOST OFERIT.

Pentru că ceea ce este cu adevărat al tău nu dispare niciodată pentru totdeauna”. Te pun pe gânduri versurile pe care le cântă încât reușește în mod incredibil să-ți schimbe starea negativă în una pozitivă. A fost o personalitate incredibilă, câteva lucruri mai puțin știute despre el sunt că în copilărie, Bob practica cu rezultate excelente chiromanţia cu prietenele mamei sale care şi-l disputau datorită capacităţilor sale deosebite de a prevede viitorul.

Află cum te infulțiază muzica, click aici!

Până într-o bună zi când a spus: „Gata, nu voi mai face asta. Voi deveni un muzician.” Chiar a ghicit. Marley a fost primul star la nivel mondial provenit din lumea a treia, care a răspândit pretutindeni mesajul său de unitate şi fraternitate, un exemplu perfect de artist global, ferm ancorat în rădăcinile sale dar în acelaşi timp universal.Piesele jamaicanului care au avut cel mai mare impact asupra mea au fost: Bob Marley – Get Up Stand Up; Bob Marley – Stir it up; Bob Marley – Everything’s Gonna Be Alright. Le recomand călduros dacă nu știi ce muzică să asculți!

2. DAMIAN MARLEY

Damian este tot un adept al muzicii reggae combinat cu rap și este cel mai mic fiu al legendei acestui tip de muzica Bob Marley. La fel ca tatăl și restul familiei Marley, Damian este adept al rastafari (un curent religios) și își ghidează viața și muzica după principiile acestui curent: dragoste, o singură planetă și libertate pentru toată lumea. Albumul Distant Relatives fuzionează elemente de hip hop și reggae muzicale, Marley și Nas au încorporat, de asemenea, mostre din muzica africană în album.

Conținutul liric al albumului se învârte puternic în jurul temelor referitoare la Africa, din strămoși și sărăcie, cu comentarii sociale despre Statele Unite și Africa. Piesa „Count Your Blessings” se reflectă asupra situației africane. Damian Marley a fost poreclit „Jr. Gong” în onoarea legendarului său tată, Bob „Tuff Gong” Marley.Piesele care mi se par cele mai impresionante sunt: Nas & Damian Marley – Patience; Damian „Jr. Gong” Marley – Welcome To Jamrock

Autor: Lorena Dalia Moldovan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!