Disney – top 10 surprize ascunse în filmele animate

E seară. Stai pe canapea cu o pungă gigantică de popcorn în brațe și se aude numai mestecatul tău, un suspin ocazional și genericul filmelor Disney. L-ai învățat deja pe de rost și îl mai și cânți – deși poate cu un semiton mai jos – de parca viața ta depinde de asta. „When you wish upon a staaaaar….”. Conform opiniei majorității, dacă te regăsești în scenariul de mai sus, există cinci variante posibile:

1. Ai sub 14 ani.

2. Te uiți alături de copii (scuza perfectă, cunosc).

3. Tocmai ai avut un break-up major.

4. Ești adult, însă locuiești singur și pe vecini îi doare la bască dacă urli în duș “Hellfire”, sau…

5. Ai tăi s-au obișnuit să-ți tolereze obsesia pentru desene animate (păstrează-i, sunt o specie rară).

Adevarul este că, indiferent de vârstă sau de preocupări, poveștile – și desenele animate – își vor găsi întotdeauna loc în inima noastră.

Dacă știi toate cele trei teorii cu privire la originea lui Tarzan și cunoști țara de care aparține fiecare prințesă în parte, acest articol este pentru tine!

Cei mai mulți dintre noi suntem familiari cu farmecul acestor animații: de la subiectele abordate, la coloana sonoră, la grafica superbă a personajelor cu ochi imenși și expresivi, acestea alcătuiesc capodopere în ele însele. Se pare, totuși, că animatorii și creatorii acestor opere de artă au facut un efort în plus pentru a face lumea desenelor animate și mai interesantă. Prin urmare, mai jos aveți topul nostru al celor mai captivante 10 „surprize” ascunse în scenele filmelor Disney:

10. Stitch în Cei 6 supereroi

Stitch este unul dintre cele mai des întâlnite personaje din surprizele Disney. Nu e de mirare, deci, că îl gasim și într-o scenă din „Cei 6 supereroi”, unde pisica lui Hiro poate fi văzută într-o fotografie înrămată pe un perete din casa protagonistului, purtând costumul lui Stitch.

9. Covorul magic în Prințesa și Broscoiul

Covorul magic al lui Aladdin apare chiar în deschiderea filmului, și poate fi observat la o privire mai atentă. Este scuturat la balconul unei case de o femeie. Într-adevăr, modelul este inconfundabil!

8. Pinocchio în „O poveste încâlcită”

Cine stă ascuns pe tavan în mijlocul încăierării de la „Rățușca Drăgăstoasă”? Este nimeni altul decat Pinocchio, care – pare-se nu a vrut să rateze solo-ul lui Flynn Rider.

7. Doamna Ceainic și Ciob în Tarzan

Printre obiectele folosite în numărul impromptu al gorilelor din Tarzan, când găsesc tabăra abandonată, se află și un set anume de ceai care seamănă surprinzător de mult cu forma luată de doamna Ceainic sub blestemul din „Frumoasa și Bestia”. Oare transformarea avusese deja loc? Dacă nu, „Biata doamnă Ceainic”!

6. Bestia în Aladdin

Printre jucăriile pe care le îngrămădește Sultanul una peste alta se află tot felul de animaluțe… dar ia stai… aia nu e Bestia?!

5. Cartea Junglei în Familia Robinson

Cineva trebuie să fi fost mare fan al lui Baloo, de vreme ce a făcut un grafitti cu el pe peretele terenului de baseball…

4. Belle în Cocoșatul de la Notre Dame

Se pare că într-una din plimbările sale, Belle s-a rătăcit prin Paris!… Sau, cel puțin, așa pare să fie de acolo de sus, unde cântă Quasimodo.

3. Scar în Hercule

Intrăm în top 3 cu această scenă. Îl putem vedea pe Hercule, după numeroase victorii, părând să poarte ceva asemănător cu blana leului din Nemeea. Însă… nu vă amintește de cineva?

2. Un tablou al lui Vermeer în Frumoasa și Bestia

La o privire mai atentă, pe unul din pereții castelului vedem atârnând celebrul tablou al lui Vermeer, Fata cu cercel de perlă. Nu știm exact cum a ajuns acolo, dar trebuie să valoreze o avere!…

1. Rapunzel în „Regatul de gheață”

În topul nostru se află scena care a inspirat tot felul de teorii ale fanilor, care mai de care mai îndrăzneață. Este evident că Rapunzel – și într-o scenă mai îndepărtată, Flynn Rider – au venit la încoronarea Elsei. Această vizită i-a făcut pe mulți să se întrebe: sunt cele trei prințese înrudite? Mai mult, naufragiul vasului pe care se aflau părinții Elsei și ai Annei se produsese cu trei ani in urmă – iar „O poveste încâlcită” și „Regatul de gheață” au avut premiera la exact trei ani distanță. Este oare posibil ca regele si regina să se fi aflat în drum spre nunta lui Rapunzel cu Flynn?

Citește acum despre „Johnny Bravo – Atacul asupra turnurilor gemene şi cum ne-a avertizat”, click aici!


Exista o teorie și mai îndrăzneață, care afirmă că părinții celor două prințese nu au murit, ci au ajuns pe o insulă pustie… unde au mai avut un fiu: Tarzan.


Bineînțeles, e doar o teorie conspiraționistă… însă cine știe ce surprize ne mai pregătesc creatorii filmelor Disney?

Autor: Rebecca Cojan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!